فیلتر براساس قیمت:

سنگ گرانیت سفید

سنگ گرانیت سفید یک سنگ طبیعی است که بیشتر قسمت‌های آن به رنگ سفید است، اما با سایه‌ها، رگه‌ها و الگوهای خاکستری و گاهی سیاه یا رنگ‌های دیگر مخلوط شده است. این این نوع سنگ، یک انتخاب بادوام و محبوب برای میز، کفپوش و سطوح دیگر در منازل و ساختمان‌های تجاری محسوب می‌شود. همچنین، نگهداری نسبتاً کمتری در مقایسه با سایر سنگ طبیعی و حتی انواع سیاه سنگ گرانیت دارد.

گرانیت سفید در کشورهای مختلفی در دنیا تولید می‌شود.سنگ گرانیت در ایران از معادن متعددی استخراج میشود که مهمترین آنها نهبندان، نطنز، زاهدان، بروجرد، تکاب و مشهد می باشد. سنگ‌های این معادن از نظر ویژگی‌ها و ظاهر تاحدودی با هم متفاوت هستند.

ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی سنگ گرانیت سفید

خصوصیات فیزیکی سنگ گرانیت سفید به‌شرح زیر است:

  • چگالی: 2.63 – 2.75 g/cm3
  • سختی: 6 – 7 در مقیاس Mohs
  • تخلخل: کم تا متوسط
  • رنگ: عمدتاً سفید، با سایه‌ها و لکه‌های مختلف سفید، خاکستری، و گاهی سیاه یا رنگ‌های دیگر
  • این سنگ بسیار سنگین است

ترکیب شیمیایی گرانیت سفید به‌شرح زیر است:

  • مواد معدنی اصلی: کوارتز، فلدسپات، میکا
  • محتوای کوارتز: 20-60٪
  • محتوای فلدسپات: 35-60٪
  • محتوای میکا: 3-10٪
  • سایر مواد معدنی: مقادیر کمی از مواد معدنی دیگر مانند آمفیبول‌ها، پیروکسن‌ها و اکسیدها نیز ممکن است در آن وجود داشته باشد.

این ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی سبب دوام، مقاومت در برابر حرارت و نیاز کم به نگهداری می‌شد.

گرانیت سفید با سیاه چه فرقی دارد؟

گرانیت سفید با سیاه عمدتا از نظر ظاهری با هم فرق دارند. انواع سفید دارای زمینه قالب سفید یا روشن با لکه‌های تیره است. در مقابل گرانیت سیاه زمینه سیاه و لکه‌های روشنی دارد. دلیل تفاوت در رنگ، تفاوت در ترکیبات این دو نوع سنگ است.

به‌عنوان مثال، سنگ گرانیت مشکی ممکن است حاوی هورنبلند و بیوتیت بیشتری باشد، اما سنگ گرانیت سفید کوارتز و فلدسپات بیشتری دارد. علاوه بر این، معدن گرانیت نیز می‌تواند بر رنگ و طرح آن تأثیر بگذارد.

سنگ گرانیت سفید نور را انعکاس داده و فضا را روشن می‌کند، درحالی‌که انواع تیره نور را به خوبی جذب کرده و عمق بیشتری به فضا می‌دهد. میزان لک‌شدن گرانیت سفید نیز از سیاه کمتر است.

با این حال، نمی‌توان گفت که انواع سنگ گرانیت سفید باکیفیت‌تر یا گران‌تر از انواع سیاه هستند و یا برعکس. کیفیت و قیمت بر اساس آنالیز سنگ و سایر ویژگی‌ها مشخص می‌شود.

انواع سنگ گرانیت سفید

گرانیت سفید را می‌توان بر اساس ویژگی‌های مختلفی تقسیم‌بندی کرد. با این حال، این تقسیم‌بندی در ایران معمولا بر اساس شهری است که معدن گرانیت در آن قرار دارد. گرانیت‌‌های استخراج‌شده از معادن مختلف دارای طرح‌ها و ویژگی‌های مختلفی هستند.

گرانیت سفید نهبندان

به گرانیت استخراج‌شده از نهبندان (خراسان جنوبی)، گرانیت گل‌پنبه‌ای گفته می‌شود که دارای دانه‌‌های مشکی درشتی است. فراوری این گرانیت سخت است و به همین دلیل هزینه نهایی سنگ افزایش می‌یابد.

زمینه گرانیت‌های استخراج‌شده از نهبندان یا طوسی روشن و یا کرم و یا پرتقالی هستند که نوع پرتقالی استحکام بسیار بیشتری دارد. وزن گرانیت سفید نهبندان ۴۸ تا ۵۳ کیلوگرم در هر مترمربع است.

سنگ گرانیت سفید نهبندان

گرانیت سفید نطنز

این سنگ گرانیت سفید نسبت به نوع قبلی دانه‌بندی بسیار ریزتری دارد و دانه‌های موجود در آن مشکی متمایل به قهوه‌ای هستند. به همین دلیل به گرانیت سفید نطنز، گرانیت دانه‌فلفلی گفته می‌شود.

معادن محمدی، حبیب الهی و روح الهی از جمله معادنی هستند که این سنگ از آن‌ها استخراج می‌شود. سنگ‌های معدن محمدی درصد جذب آب کمتر و تراکم بالاتری دارند و به همین دلیل محبوب‌تر هستند.

سنگ گرانیت سفید نطنز

گرانیت سفید زاهدان

این گرانیت دارای زمینه روشن‌تری نسبت به گرانیت سفید نطنز است و از معادن مختلفی از جمله معدن زهی استخراج می‌شود. دانه‌بندی‌های منظم و به رنگ مشکلی و طوسی بوده و از جذب آب نسبتا کم و مقاومت خوبی بهره می‌برد. این سنگ از روشن‌ترین و سفیدترین گرانیت‌های دنیا محسوب شده و به آن گرانیت نمک‌فلفلی نیز گفته می‌شود.

گرانیت سفید زاهدان

گرانیت سفید بروجرد

این سنگ گرانیت سفید با نام گرانیت جوکار  نیز شناخته شده و شباهت زیادی به سنگ‌های سفید استخراج‌شده از نظنز دارد. جذب آب گرانیت سفید بروجرد نسبتا بالا است.

 سنگ گرانیت مشهد

این سنگ با نام مرواریدی شهرت داشته و معمولا قیمت خوبی دارد. زمینه آن خاکستری است و دانه‌های آن هم بسیار ریز و به رنگ مشکی و سفید صدفی هستند. در سورت‌های ضعیف این گرانیت سفید مشهد، غده‌های درشت مشکلی یافت می‌شود که بافت سنچ را از یکنواختی خارج کرده و قیمت آن را کاهش می‌دهد.

سنگ گرانیت سفید مشهد

نقاط قوت و ضعف سنگ گرانیت سفید

گرانیت سفید، اگرچه بسیار محکم، بادوام و کاربردی است، اما مانند سایر انواع سنگ‌ها دارای نقاط قوت و ضعفی است که باید در هنگام کاربرد در نظر گرفته شوند.

نقاط قوت:

  • دوام: گرانیت سفید یک سنگ طبیعی قوی و بادوام است که آن‌را برای مناطق پرتردد و رفت‌و‌آمد زیاد مناسب می کند.
  • مقاومت در برابر حرارت: گرانیت سفید در برابر گرما مقاوم است. به همین دلیل گزینه‌ای مناسب برای میز آشپزخانه و سایر مناطق داغ محسوب می‌شود.
  • نگهداری کم: تمیزکردن و نگهداری گرانیت سفید نسبتاً آسان است و فقط به آب‌بندی منظم نیاز دارد. این سنگ برخلاف انواع سیاه گرانیت کمتر لک می‌شود.
  • زیبایی: رنگ روشن سنگ گرانیت سفید، سبب بزرگ‌نشان‌دادن محیط و بازتاب نور می‌شود.

نقاط ضعف:

  • تخلخل: اگرچه گرانیت سفید دارای تخلخل کم تا متوسط است، اما اگر به‌درستی آب‌بندی و نگهداری نشود، لکه‌ها در داخل آن نفوذ می‌کنند.
  • وزن: گرانیت از انواع سنگین سنگ محسوب می‌شود و نیاز به ساختارهای پشتیبان محکمی برای اتصال دارد.
  • هزینه: گرانیت سفید ممکن است گران‌تر از انواع دیگر سنگ‌های طبیعی و یا سایر کفپوش‌هاو دیوارپوش‌ها باشد.
  • تنوع در رنگ و الگو: گرانیت‌ سفید تنوع زیادی در رنگ و الگو ندارد و تفاوت بافت آن در سنگ‌های مختلف، مختصر است.

روش نگهداری و تمیزکردن گرانیت سفید

برای نگهداری و تمیزکردن این سنگ موارد زیر را در نظر بگیرید:

  1. آب‌بندی منظم: گرانیت سفید باید به‌طور مرتب آب‌بندی شود تا از لکه و آسیب محافظت گردد.
  2. تمیزکردن روزانه: سطح گرانیت سفید را با یک پارچه یا اسفنج نرم و محلول آب و صابون ملایم پاک کنید.
  3. از بین‌بردن لکه: برای لکه‌های سرسخت، خمیری با جوش‌شیرین و آب درست کنید و آن را روی ناحیه لکه‌دار بمالید و بگذارید چند ساعت بماند.
  4. از مواد اسیدی خودداری کنید: از استفاده مواد اسیدی مانند آب‌لیمو، سرکه یا آمونیاک روی سنگ گرانیت سفید خودداری کنید.
  5. استفاده از زیر‌قابلمه‌ای: اگرچه گرانیت در برابر حرارت مقاوم است، اما بهتر است از زیر‌قابلمه‌ای استفاده کنید.

با پیروی از این نکات، می‌توانید سنگ گرانیت سفید خود را برای سال‌ها زیبا و نو نگه دارید.