فیلتر براساس قیمت:

سنگ مرمریت

سنگ مرمریت یا Marble stone یک سنگ طبیعی خیره‌کننده و زیبا است که قرن‌ها است در پروژه‌های مختلف ساختمانی و طراحی استفاده می‌شود. این سنگ از انواع سنگ آهکی است که دگرگون شده است و تحت فشار و حرارت زیاد به‌وجود آمده است.

سنگ مرمریت به‌طور گسترده‌ای در صنعت ساخت‌و‌ساز برای کاربردهایی مانند کفپوش، میز، روکش دیوار و مصارف تزئینی استفاده می‌شود. دوام و مقاومت در برابر خراشیدگی، این سنگ را برای مکان‌های پرتردد مناسب می‌کند. این سنگ در طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها، از سفید و خاکستری کلاسیک گرفته تا رنگ‌های شاد مانند سبز، قرمز و آبی وجود دارد.

سنگ مرمریت

ما در این مقاله شما را با این سنگ و کاربردهای آن آشنا کرده و سپس ویژگی‌های انواع مختلف آن از جمله سنگ لاشتر، سنگ پرشین سیلک، سنگ مرمریت مشکی، سنگ مرمریت سفید، سنگ گوهره، سنگ امپرادور، سنگ گلدن بلک، سنگ هرسین و سنگ صلصالی را بررسی می‌کنیم.

ویژگی‌های سنگ مرمریت

ویژگی‌های مهم این سنگ به‌شرح زیر است:

  • تنوع بسیار زیاد، آن را برای طراحی فضاهای داخلی مناسب می‌کند.
  • وزن کم این نوع سنگ از سنگین‌شدن بیش‌از‌حد ساختمان جلوگیری کرده و سبب می‌شود تا در صورت وقوع زلزله آسیب کمتری به ساختمان وارد شود.
  • در برابر سایش مقاوم است، بنابراین، عمر مفید این سنگ طولانی است.
  • استحکام و انسجام بالایی دارد و بنابراین، روند نصب آن با سرعت بیشتری دنبال می‌شود.
  • این نوع سنگ مانند سنگ تراورتن تخلخل ندارد و باعث می‌شود سطحی زیباتر و یک‌دست داشته باشد.
  • استحکام سنگ درمقابل کشش و فشار بسیار بیشتر از سنگ‌های دیگر است.
  • جذب آب در مرمریت کم است و همین امر باعث شده است که بتوان این سنگ را در مناطق مرطوب استفاده کرد. با این حال، استفاده از آن در محیط بیرون توصیه نمی‌شود.
  • برش مرمریت بسیار ساده است و می‌توان در حین ساخت آن را برش داد.

این سنگ از کربنات کلسیم تشکیل شده است که یک ترکیب شیمیایی است که با اسیدها واکنش می‌دهد و گاز دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند. این واکنش همان چیزی است که باعث می‌شود سنگ مرمریت در تماس با مواد اسیدی حل شود. به همین دلیل نباید این نوع سنگ را در معرض مواد اسیدی قرار داد.

سنگ مرمریت

موارد استفاده از سنگ مرمریت

 مرمریت کاربردهای مختلفی دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  1. کانتر و رومیزی:  مرمریت به دلیل دوام و ظرافت، انتخاب محبوبی برای میز آشپزخانه، حمام و همچنین، روی میز غذاخوری است.
  2. کفپوش: کفپوش مرمریت حس لوکسی را به فضا می‌بخشد و اغلب در خانه‌های سطح بالا و ساختمان‌های تجاری استفاده می‌شود.
  3. مجسمه‌ها و هنر: این سنگبه دلیل امکان تراشیده‌شدن به اشکال پیچیده و زیبایی طبیعی، ماده‌ای محبوب برای مجسمه‌سازان و هنرمندان است. اگرچه سنگ مرمر برای مجسمه‌سازی کاربرد بیشتری دارد، اما مرمریت نیز قابل استفاده است.
  4. نمای ساختمان: زیبایی طبیعی و دوام سنگ مرمریت آن را به گزینه‌ای محبوب برای نمای ساختمان، به‌ویژه در ساختمان‌های تاریخی و دولتی تبدیل کرده است.
  5. سنگ قبر و بناهای تاریخی: مرمریت به‌دلیل دوام و مقاومت در برابر عوامل مختلف، اغلب برای سنگ قبر و بناهای تاریخی استفاده می‌شود.

آیا سنگ مرمریت همان سنگ مرمر است؟

بسیاری از افراد بر این باور هستند که سنگ مرمریت همان سنگ مرمر است. اگرچه این دو نوع سنگ از مواد یکسانی ساخته شده‌اند، اما شیوه شکل‌گیری آنها در داخل زمین با هم متفاوت است. سنگ مرمر به انگلیسی onyx stone نامیده می‌شوند؛ درحالی‌که سنگ مرمریت Marble stone نام دارد.

یکی از تفاوت‌های اصلی این دو سنگ ترکیب آنهاست. سنگ مرمریت یک سنگ دگرگون شده است که از سنگ آهک تحت فشار و حرارت زیاد به وجود می‌آید. این سنگ عمدتاً از کانی‌های کلسیت یا دولومیت تشکیل شده است که به آن رگه‌ها و رنگ‌های مشخصی می‌دهد. از طرف دیگر مرمر نوعی سنگ رسوبی است که از رسوب مواد معدنی کربنات کلسیم در غارها به وجود می‌آید. معمولاً از لایه‌هایی از کانی‌های کلسیت یا آراگونیت تشکیل شده است که الگوهای نواری متمایز در آن را ایجاد می‌کنند.

یکی دیگر از تفاوت‌های اصلی بین این دو سنگ سختی آنهاست. مرمریت نسبتاً سخت و بادوام است و در مقیاس سختی معدنی در رتبه 3-4 قرار دارد. در برابر خراشیدگی مقاوم است و می‌تواند رفت‌و‌آمد متوسط پا را تحمل کند. این سنگ برای کاربردهای مختلفی مانند کفپوش، میز و روکش دیوار مناسب است. از سوی دیگر، مرمر بسیار نرم‌تر و لطیف‌تر از سنگ مرمریت است و سختی آن در حدود 6-7 در مقیاس Mohs قرار دارد. این سنگ بیشتر مستعد خراشیدگی است و به راحتی توسط مواد اسیدی آسیب می‌بیند، بنابراین، برای اهداف تزئینی مناسب‌تر است.

از نظر ظاهر، سنگ مرمریت و مرمر هردو طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها و الگوها را دارند. سنگ مرمریت اغلب دارای الگوهایی از رگه‌های پیچیده‌تری است که می‌تواند از ظریف تا دراماتیک متفاوت باشد. در مقابل مرمر شفاف است و دارای الگوهای نواری است. این ویژگی‌ها مرمر را برای تابش نور از میان سنگ در پروژه‌های هنری مناسب می‌سازد.

به‌طور کلی، این دو سنگ سنگ‌های طبیعی زیبایی هستند، اما از نظر ترکیب، سختی و ظاهر با هم فرق دارند. سنگ مرمریت سخت‌تر و بادوام‌تر است و برای طیف وسیع‌تری از کاربردهای ساختمانی مناسب است. از سوی دیگر، مرمر نرم‌تر و ظریف‌تر است و ویژگی‌های شفاف و الگوهای نواری منحصر‌به‌فرد آن، آن را به سنگی بسیار پرطرفدار برای اهداف تزئینی تبدیل می‌کند.

سنگ مرمریت

انواع سنگ مرمریت

سنگ لاشتر (pietragray)

یکی از انواع سنگ مرمریت که برای پرداخت بسیار مناسب است، سنگ لاشتر است. لاشتر از انواع سنگ‌های مرمریت تیره محسوب می‌شود. این سنگ از معادنی در محدوده 40 کیلومتری اصفهان و از کوه‌های شهرضا در منطقه‌ای به نام لاشتر استخراج می‌شود و به همین دلیل به این نام، خوانده می‌شود.

سنگ لاشتر

ویژگی‌های ظاهری سنگ لاشتر، زمینه خاکستری با رگه‌های سفید است. رنگ و طرح خاکستری این سنگ بسته به محل معدن متفاوت است. برخی از سنگ‌های خاکستری لاشتر دارای رگه‌های بیشتری هستند، درحالی‌که برخی دیگر، تقریبا یکدست بوده و رگه‌های کمی دارند.

سنگ مرمریت لاشتر علاوه بر جذابیت ظاهری، به‌دلیل دوام و مقاومت در برابر سایش و خرابی نیز شناخته شده است. این سنگ یکی از مقاوم‌ترین انواع سنگ مرمریت است که برای مناطق پرترافیک مانند راهروها، ورودی‌ها و فضاهای نشیمن مناسب می‌باشد.

سنگ پرشین سیلک (Persian Silk Marble)

سنگ مرمریت پرشین سیلک، از انواع روشن مرمریت محسوب می‌شود. این سنگ از کوه‌هایی در حوالی شهرستان نیریز شیراز استخراج می‌شود و به‌ این دلیل با نام پرشین سیلک خوانده می‌شود که رگه‌های موجود در آن شبیه ابریشم در‌هم‌تنیده است. این سنگ تنها در ایران یافت می‌شود و با قیمت زیادی به خارج از کشور صادر می‌گردد.

سنگ پرشین سیلک

رنگ مرمریت پرشین سیلک ایرانی از بژ کرمی تا قهوه‌ای روشن، با رگه‌های سفید و خاکستری که در سرتاسر سنگ قرار دارند، متغیر است. زمینه این سنگ یکنواخت است و تخلخل کم و تراکم بالای آن نشان می‌دهد که در مدت زمان طولانی در اعماق اقیانوس ساخته شده است. همچنین، پرشین سیلک را به‌راحتی می‌توان پرداخت کرد و ساب زد. پس از پرداخت، سنگ کاملا براق و آیینه‌ای می‌شود.

این سنگ بیشتر در محیط‌های داخلی کاربرد دارد و به دلیل داشتن خلل و فرج کم، استفاده از آن در محیط بیرونی کمی چالش‌برانگیز است، زیرا چسبندگی مناسبی را با ملات ایجاد نمی‌کند.

سنگ مرمریت مشکی

سنگ مرمریت مشکی، نوعی از مرمریت است که زمینه آن مشکی است. این نوع سنگ از انواع سنگ‌های لوکس محسوب شده و کاربردهای خاصی دارد. برحسب بافت موجود در سنگ، سنگ مرمریت مشکی به دو نوع مرمریت مشکی نجف آباد (Black Pars Marble) و مرمریت اسپایدر دهبید (Spider Marble Ston) تقسیم می‌شود.

سنگ مرمریت مشکی

مرمریت مشکی نجف آباد

سنگ مرمریت مشکی نجف آباد از 12 کیلومتری جنوب شرقی نجف آباد اصفهان استخراج می‌شود و به‌دلیل داشتن کربن و آهن تیره است. این سنگ در میان انواع تیره، تیره‌ترین محسوب می‌شود. در داخل سنگ رگه‌های سفید کوتاه و باریک و نامنظمی قرار دارند. مرمریت مشکی نجف آباد وزن بالایی دارد، تخلخل و جذب آب کمی دارد و برای استخر و سرویس بهداشتی کاملا مناسب است. از آنجا که این سنگ شکننده است، موقع پردازش مقدار زیادی از آن خرد می‌شود. به‌همین دلیل نباید در مکان‌هایی پرتردد از آن استفاده گردد. اگر سنگ مرمریت نجف آباد در برابر آفتاب قرار گیرد، رنگ آن مات می‌شود.

مرمریت اسپایدر دهبید (Spider Marble Ston)

سنگ مرمریت اسپایدر دهبید (Spider Marble Ston) در انواع قهوه‌ای و مشکی وجود دارد. این سنگ‌ دارای رگه‌ها و‌هاله‌های طلایی است که آن را شبیه به تار عنکبوت می‌کند. معادن صفاشهر در شمال استان فارس محل استخراج آن است. به‌دلیل تراکم و استحکام بالا، می‌توان از سنگ اسپایدر دهبید برای کفپوش استفاده کرد. مانند سنگ نجف آباد، این سنگ نیز در برابر نور خوشید مقاوم نیست؛ به همین دلیل نباید در نما استفاده شود.

سنگ مرمریت سفید (white marble stone)

این سنگ دارای زمینه‌ای سفید است. انواع مختلف این سنگ مرمریت سفید، دارای رگه‌های مختلفی هستند که می‌توانند ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی را به سنگ بدهند. سنگ مرمریت سفید در نقاط مختلف جهان از جمله ایران استخراج می‌شود. سنگ مرمریت سفید ایران به دلیل خلوص، قوام و زیبایی بسیار مورد توجه است.

سنگ مرمریت سفید

سنگ گوهره (Gohara Marble)

سنگ گوهره، از انواع روشن مرمریت محسوب می‌شود. مرمریت گوهره تنها در ایران استخراج می‌شود. این سنگ به‌دلیل رنگ و نقش منحصر‌به‌فرد خود شناخته شده و از سایر انواع سنگ مرمریت کاملا متمایز است. مرمریت گوهره دارای زمینه بژ با رگه‌های قهوه‌ای تیره و مشکی است که ظاهری متمایز و ظریف به آن می‌بخشد.

سنگ گوهره

یکی از ویژگی‌های مهم این سنگ دوام و مقاومت آن در برابر سایش است. این امر آن را به انتخابی محبوب برای مناطق پرترافیک مانند راهروها، ورودی‌ها و فضاهای نشیمن تبدیل می‌کند. رنگ خنثی، آن را به انتخابی محبوب برای طیف وسیعی از کاربردها تبدیل می‌کند و می‌توان سنگ گوهره را با رنگ‌های متنوعی ست کرد تا ظاهری منحصر‌به‌فرد ایجاد کند. سنگ گوهره  اغلب برای کفپوش، میز و روکش دیوار در طراحی داخلی و خارجی استفاده می‌شود.

سنگ امپرادور (Emperador)

سنگ امپرادور، ساخت کشور ترکیه است. این سنگ از نظر ظاهری شباهت‌های زیادی را با سنگ پرشین سیلک ایرانی دارد؛ اما پس‌زمینه روشن و کمی تیره آن، این سنگ را از پرشین سیلک متمایز می‌کند. سنگ امپرادور یک انتخاب محبوب برای استفاده در فضاهای مسکونی و تجاری است، زیرا ظرافت و پیچیدگی خاصی را به محیط اضافه می‌کند. سنگ مرمریت Emperador به‌دلیل دوام و طول عمر خود شناخته شده است و اغلب برای کف‌پوش، میز استفاده می‌شود، اما می‌تواند برای اهداف تزئینی نیز آن را به‌کار برد.

سنگ امپرادور

سنگ گلدن بلک (Golden Black Stone)

گلدن بلک یک سنگ مرمریت با زمینه مشکی است. این سنگ از سه شهر کاشان، محلات و یزد استخراج می‌شود. اگرچه سنگ‌های هر کدام از این شهرها با سنگ سیاه شهر دیگر متفاوت است، اما به‌طور کلی، گلدن بلک دارای زمینه مشکی، قهوه‌ای و دودی است که رگه‌های به رنگ طلا و همچنین، رگه‌های سفید در داخل آن وجود دارند. این سنگ به‌خوبی به ملات می‌چسبد، تخلخل کمی دارد و در برابر نور خورشید مقاوم نیست.

سنگ گلدن بلک

سنگ هرسین (Harsin Marble Stone)

این سنگ دارای زمینه‌ای کرم-خاکستری و یکنواخت است. دلیل نام‌گذاری آن به نان هرسین این است که از معادن روباز در نزدیکی استان کرمانشاه واقع در شهرستان هرسین استخراج می‌شود. رنگ‌های دیگر آن خاکستری متمایل به سفید، کرم، کرم روشن، بژ  و استخوانی است. سنگ هرسین در داخل خود دارای رگه‌هایی با نام «شاخ گوزنی» است، هرچه این رگه‌ها کمتر باشند، سنگ مرغوب‌تر است

سنگ هرسین

سنگ صلصالی

سنگ صلصالی نیز از انواع روشن سنگ مرمریت محسوب می‌شود. این سنگ از کوه‌های منطقه خور و بیابانک استان اصفهان استخراج می‌شود و بیشترین کاربرد را در ایران دارد. سنگ صلصالی به‌طور وسیعی در ساختمان‌های ایرانی استفاده می‌شوند. دارای پس‌زمینه روشن کرم، سفید و صورتی روشن است که با رگه‌های قرمز رنگی که به آنها «رگه‌های نوار قلبی» گفته می‌شود، تزئین شده است. سنگ صلصالی کاملا مقاوم است و برای کفپوش، دیوار و سایر قسمت‌های خانه استفاده می‌گردد. احتمالا این نوع سنگ را بارها و بارها دیده‌اید.

سنگ صلصالی